IZLAND FÉNYPONTJAI

A TŰZ, A GŐZ ÉS A JÉG SZIGETE!

 

2019. Október 19 – 23.

Utazás:           Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal. Izlandon a kirándulások során autóbusszal.

 

Elhelyezés:     Reykjavikban középkategóriás szálloda, kisméretű standard, vagy a kényelmesebb De-luxe szárny 2 ágyas zuh. / WC-s szobáiban.

 

                         Ellátás:       büféreggeli és fakultatív vacsora.

~ Program ~

 

1. nap: Budapest – Reykjavik

Elutazás a délelőtti órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Izlandra. Érkezés Izland nemzetközi repülőterére, Keflavikba a délelőtti órákban. Transzfer a világ legészakabbra fekvő fővárosába, REYKJAVIK-ba. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: városháza, Parlament, Hallgrímskirkja, Perlan stb. Szállás.

 

2. nap: Reykjavik – fjordok – vízesések – lávamezők

Reggeli után utazás a Hvalfjördur-hoz, azaz a Bálnafjordhoz. Elsőként a lávavízesést, a Hraunfossar-t, majd a Gyermek-vízesést, vagyis a Bjarnafoss-t keressük fel. REYKHOLT az izlandi nép történelmi emlékhelye, ahol a nagy író és politikus, Snorri Sturlusson meghalt. Rövid pihenő az egyik legnagyobb hőforrásnál. Szállás Reykjavikban.

 

3. nap: „Arany körút”

Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. GULLFOSS a három lépcsőben alázúduló ARANY-VÍZESÉS. A szunnyadó GEYSIR minden gejzír névadója. A STROKKUR gejzír időről időre látványosan tör a magasba. A THINGVELLIR NEMZETI PARK történelmi és földrajzi szempontból is jeles helyszíne az országnak. Itt alakult meg a sziget állama, itt tartották egykor az országgyűléseket is. Szállás Reykjavikban.

 

4. nap: A déli partvidék

Ismerkedés Izland déli partvidékével. Útközben rövid pihenő két hatalmas vízesésnél, a 60 méter magas SKOGAFOSS-nál és a 40 méter magas SELJALANDFOSS-nál. SKOGAR a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. DYRHOLAEY fantasztikus sziklaalakzata, amely egyben a sziget legdélibb pontja is, az óceán partjáról rajzolódik ki igazán. Szállás Reykjavikban.

 

5. nap: Reykjanes-félsziget – Kék Lagúna – Budapest

Utolsó nap a Reykjanes-félsziget felfedezése szerepel a programunkban. KLEIFARVATN tava is érdekes természeti képződmény, szinte holdbéli tájhoz hasonló területen érzi magát itt az utazó. KRYSUVIK-SELTUN a fortyogó föld, a kénes gőzoszlopai miatt különleges. Végül utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű KÉKLAGÚNÁ-ban. (Törölközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Ezután transzfer a repülőtérre, s hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

UNESCO Világörökség:      Thingvellir Nemzeti Park

 

Részvételi díj: 322.900,- Ft  (standard szobában)

 

Részvételi díj magában foglalja: 

Repülőjegyet, reptéri illletéket

Szállást, standard szobában, félpanziós ellátással

Útlemondási és BBP biztosítást

Transzfert (repülőtér-->szálloda-->repülőtér)

Autóbuszköltséget

Magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza:

Egyágyas felár standard szobában: 68.400,- Ft

                                     De-luxe szoba felára: 28.000,- Ft / fő                                        

Egyágyas felár de-luxe szobában: 99.900,- Ft

Belépők árát (kb. 25,- €-nak megfelelő izlandi korona)

Kék Lagúna belépő: kb. 70,- €*  (Tartalmaz 1 pohár italt a lagunában.)   

*Indulás előtt, itthon fizetendő!

IZLAND FÉNYPONTJAI IZLAND FÉNYPONTJAI IZLAND FÉNYPONTJAI IZLAND FÉNYPONTJAI IZLAND FÉNYPONTJAI