IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL

IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL

Időpontok: 2021. október 12 - 16.

Utazás: Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal. Izlandon a kirándulások során autóbusszal.
Elhelyezés: Reykjavikban középkategóriás szálloda, kisméretű standard, vagy a kényelmesebb De-luxe szárny 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora


1. nap: Budapest – Reykjavik
Elutazás a déli órákban Budapestről közvetlen repülőjárattal Izlandra. Érkezés Izland nemzetközi repülőterére, Keflavikba. Transzfer a világ legészakabbra fekvő fővárosába, REYKJAVIK-ba. Rövid ismerkedés a főbb nevezetességekkel. Szállás.

2. nap: Reykjavik – fjordok – vízesések – lávamezők
Reggeli után a városnézés folytatása REYKJAVIK-ban: városháza, Parlament, Hallgrímskirkja, Perlan stb. Délután utazás a HVALFJÖRDUR-hoz, azaz a Bálnafjordhoz. Elsőként a lávavízesést, a HRAUNFOSSAR-t, majd a Gyermek-vízesést, vagyis a BARNAFOSS-t keressük fel. REYKHOLT az izlandi nép történelmi emlékhelye, ahol a nagy író és politikus, Snorri Sturlusson meghalt. Rövid pihenő az egyik legnagyobb hőforrásnál. Szállás Reykjavikban.

3. nap: „Arany körút”
Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. GULLFOSS a három lépcsőben alázúduló ARANY-VÍZESÉS. A szunnyadó GEYSIR minden gejzír névadója. A STROKKUR gejzír időről időre látványosan tör a magasba. A THINGVELLIR NEMZETI PARK történelmi és földrajzi szempontból is jeles helyszíne az országnak. Itt alakult meg a sziget állama, itt tartották egykor az országgyűléseket is. Szállás Reykjavikban.

4. nap: A déli partvidék
Ismerkedés Izland déli partvidékével. Útközben rövid pihenő két hatalmas vízesésnél, a 60 méter magas SKOGAFOSS-nál és a 40 méter magas SELJALANDFOSS-nál. SKOGAR a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. DYRHOLAEY fantasztikus sziklaalakzata, amely egyben a sziget legdélibb pontja is, az óceán partjáról rajzolódik ki igazán. Szállás Reykjavikban.

5. nap: Kék Lagúna – Budapest
Reggeli után indulás, az első megállónk a kénes gőzoszlopai miatt különlegessé vált fortyogó földnél, KRYSUVIK-SELTUN-nál. Utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű KÉK LAGÚNÁ-ban. (Törölközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Ezt követően a délutáni órákban transzfer a repülőtérre, s hazautazás. Érkezés Budapestre a későesti órákban.

UNESCO Világörökség: Thingvellir Nemzeti Park

 

Teljes ár: 349.000,- Ft

Superior szoba felára: 28.900,- Ft / fő
Egyágyas felár standard szobában: 64.800,- Ft
Egyágyas felár superior szobában: 99.400,- Ft
Fakultatív büféjellegű vacsora felár (4 vacsora!): 18.000.-Ft

Kék Lagúna belépő: kb. 75,- €* (Tartalmaz 1 pohár italt a lagúnában.) *Indulás előtt, itthon fizetendő!

A részvételi díj a belépők árát (kb. 40,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2 %.
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?izland

 

Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy programjaink sorrendje a helyi ünnepek, rendezvények függvényében felcserélődhet.

A változtatás jogát fenntartjuk!

  

 

 

 
 
IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL IZLAND FÉNYPONTJAI ŐSSZEL